Aanmeldroute
Aanmeldroute
Contact met de teamleider/locatiemanager
Neem contact op met de teamleider/locatiemanager van de locatie bij u in de buurt. De teamleider/locatiemanager zal naar uw reden van aanmelding luisteren en kan de vragen die u heeft over de dagbehandeling beantwoorden. Met de teamleider/locatiemanager kunt u direct een afspraak maken voor een kennismaking. Per e-mail ontvangt u vervolgens een bevestiging van de afspraak.
Kennismaking met u als ouder
Vooraf aan de kennismaking stuurt u de verslaglegging die in uw bezit is aan de teamleider/locatiemanager, denk hierbij aan diagnostische verslagen, verslaglegging uit eerdere hulpverlening etc. Het doel van deze afspraak is om kennis te maken met elkaar en er samen achter te komen of het ABA Huis de juiste zorgverlener voor uw kind is, daarnaast krijgt u een rondleiding op de locatie. Onderwerpen die worden besproken zijn; de hulpvraag, uw verwachtingen van de behandeling, hoe een dag op het ABA Huis eruitziet, uitleg over het werken volgens ABA, de duur van het behandeltraject en de financiering van de behandeling. Daarnaast zullen de NAW-gegevens van uw kind worden opgevraagd en de contactgegevens van ouders. Let op: een kennismaking is nog geen officiële aanmelding.
Observatie
Het ABA Huis vindt het belangrijk om ook kennis te maken met uw kind. We plannen hiervoor een observatie in op het ABA Huis, de observatie is een voorwaarde voor een officiële aanmelding. Tijdens de observatie wordt er gekeken of uw kind tot ontwikkeling kan komen in een groepssetting en of het ABA Huis de passende plek is voor uw kind. Wanneer blijkt dat het een passende plek is, blijft uw kind op de wachtlijst staan. Bij een langere wachttijd wordt er een tweede observatie gedaan, omdat er in de ontwikkeling en het gedrag van een kind veel kan veranderen in een aantal maanden. Dit kan resulteren in dat het ABA Huis hierdoor geen passende plek meer is.
Intake
Als u boven aan de wachtlijst staat en het duidelijk is wanneer de dagbehandeling kan starten maakt de senior behandelaar een afspraak met u voor een intake. Tijdens de intake tekenen we o.a. de zorgovereenkomst, maken we praktische afspraken en stellen we de startdatum vast. Gezien het om tekenen van overeenkomsten gaat, is het van belang dat alle gezaghebbende ouders/verzorgers aanwezig zijn bij dit gesprek. Daarnaast kunt u natuurlijk ook alvast kort een kijkje nemen op de groep waar uw kind gaat starten en kennis maken met de trainers.
Zorgroute
Start op de dagbehandeling
Uw kind gaat starten op de dagbehandeling en maakt kennis met de trainers en de anderen kinderen van zijn groep. Best wel spannend natuurlijk!
Zorgplan bespreking
Ongeveer 6 weken na de start van uw kind op de dagbehandeling is er een zorgplan bespreking. Dit is een gesprek tussen de ouders/verzorgers, de senior behandelaar, logopediste en de mentor van uw kind. Wanneer er een wijkteam betrokken is wordt deze ook uitgenodigd. Tijdens dit gesprek wordt besproken welke doelen er zijn opgesteld aan de hand van wat er in de eerste 6 weken gezien en getest is. Doelen die u als ouder in het intakegesprek hebt aangegeven worden hier vanzelfsprekend in meegenomen.
Tussentijdse evaluatie
Doorgaans wordt er een indicatie door de gemeente afgegeven voor één jaar, halverwege het jaar vindt er een tussentijdse evaluatie plaats. Tijdens deze afspraak worden de doelen die zijn opgesteld bij de zorgplan bespreking met u geëvalueerd. Daarnaast wordt de verdere voortgang besproken en hoe we de toekomst van uw kind zien.
Eindevaluatie eerste jaar
Doorgaans wordt er een indicatie door de gemeente afgegeven voor één jaar, aan het einde van het eerste jaar vindt er een eindevaluatie plaats. Bij de eindevaluatie wordt ook het betrokken wijkteam uitgenodigd. Tijdens deze afspraak worden de doelen die zijn opgesteld bij de zorgplan bespreking met u geëvalueerd. Daarnaast wordt besproken of het tweede jaar van de dagbehandeling opgestart kan worden en hoe we de toekomst van uw kind zien.
Start tweede jaar dagbehandeling
Wanneer er tijdens de eindevaluatie van het eerste jaar besproken is dat het tweede jaar van de dagbehandeling gestart kan worden, wordt er aan de hand van de eindevaluatie een nieuw zorgplan opgesteld voor het tweede jaar. Deze doelen worden dan besproken met u tijdens de eindevaluatie.
Tussentijdse evaluatie
Halverwege het tweede jaar vindt er een tussentijdse evaluatie plaats. Tijdens deze afspraak worden de doelen die zijn opgesteld met u geëvalueerd. Daarnaast wordt de verdere voortgang besproken en hoe we de toekomst van uw kind zien en wordt u geadviseerd welke organisaties/scholen passend zijn als vervolgplek.
Eindevaluatie tweede jaar
Aan het einde van het tweede jaar vindt er een eindevaluatie plaats. Bij de eindevaluatie wordt ook het betrokken wijkteam uitgenodigd. Tijdens deze afspraak worden de doelen die aan het begin van het tweede jaar zijn opgesteld met u geëvalueerd. Indien er een passende vervolgplek is gevonden voor het kind zal besproken worden hoe de behandeling wordt afgerond en welke overdracht er nodig is naar de vervolgplek. Afhankelijk van de locatie/financieringsvorm welke gehanteerd wordt voor de behandeling van het kind is in sommige gevallen een derde jaar nodig om het kind zo goed mogelijk te kunnen laten doorstromen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een kind nog een paar vaardigheden mist om aan de criteria van de vervolgplek te voldoen. In zo’n geval wordt uw kind besproken in het team om te onderzoeken of wij nog steeds de juiste plek zijn en een jaar langer bij het ABA Huis blijven gewenst is.