ABA Trainer voor Zorg-Onderwijsgroep "de Beuk" op Kiem gezocht!

 

“Als een kind niet kan leren door de manier waarop wij lesgeven, misschien zouden we dan les moeten gaan geven op een manier waardoor het kind leert.”

Denk je bij het lezen van deze zin ‘Great minds think alike!’ dan is de volgende functie voor jou op het lijf geschreven!

Het ABA Huis en Kiem (Speciaal Onderwijs) zijn in september 2020 een zorg-onderwijsgroep gestart (groep Beuk) . Wij zoeken voor het nieuwe schooljaar een enthousiaste trainer voor 3 dagen per week (maandag, donderdag en vrijdag).

Op de Beuk groep wordt de behandeling uitgevoerd door een trainer vanuit het ABA Huis en de onderwijskundige begeleiding wordt uitgevoerd door een medewerker van Kiem. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van elkaars expertise en bestaat er een mooie combinatie van zowel zorg als onderwijs binnen een klas.

Wie zijn wij?

Kiem is een school in Dordrecht voor kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en kinderen die langdurig ziek zijn. Kiem biedt onderwijs en zorg onder één dak en werkt daartoe nauw samen met Rijndam Kinderrevalidatie en de Gemiva-SVG Groep. De leeftijd van de leerlingen varieert tussen de vier en dertien jaar en er is een VSO-afdeling met leerlingen tot achttien à twintig jaar. De school heeft ca. 240 leerlingen, verdeeld over 21 groepen. Het onderwijs aan deze leerlingen wordt verzorgd door een enthousiast team van bijna 100 medewerkers.

ABA Huis is een behandel- en begeleidingscentrum voor kinderen van 3 t/m 8 jaar die (nog) niet naar school kunnen. Het ABA Huis werkt volgens de principes van ABA (Applied Behavior Analysis) om kinderen stap voor stap te begeleiden in hun ontwikkeling en functioneren. Het zorgaanbod bestaat uit dagbehandeling, ouderbegeleiding en begeleiding in het onderwijs. Het ABA Huis heeft vestigingen in Dordrecht, Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Den Haag en Amsterdam.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een initiatiefrijke, leergierige en veelal zelfstandig werkende ABA trainer die zich 3 schooldagen per week voor 200% in wil zetten op de behandelkant van de zorg-onderwijsgroep op Kiem. Als ABA trainer zal je duopartner zijn met de ABA trainer die al 2 dagen op de groep werkt.

De vacature is voor 3 dagen, maar bestaat uit 1 tijdelijke dag (maandag tot de meivakantie) en 2 vaste dagen (donderdag en vrijdag).

De maandag zal je tijdelijk een verlof opvangen van een collega, de donderdag en vrijdag zijn je vaste dagen.

Wat is de groep ‘de Beuk’?

Als ABA Trainer zal je komen te werken op de Beuk groep binnen de school Kiem. Dit betekent dat je in dienst bent van het ABA Huis, maar ook een onderdeel vormt van het team op Kiem.

De groep biedt zorg en onderwijs aan maximaal 8 kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. Deze kinderen hebben (nog) niet de juiste vaardigheden ontwikkelt om zelfstandig te functioneren binnen bestaand onderwijs. Bij de start van een kind op de groep is het kind het grootste gedeelte van de dag op de zorg-onderwijsgroep. Naarmate het jaar vordert zullen de kinderen steeds meer gaan integreren binnen een bestaande schoolklas van Kiem om te onderzoeken of dit succesvol is.

Dit project voorziet erin dat kinderen die cognitief/didactisch aan onderwijs toe zijn, maar nog niet schoolrijp, de tijd krijgen om schoolse vaardigheden aan te leren om zo uiteindelijk in te kunnen stromen op een groep van Kiem. Blijkt dit niet haalbaar te zijn dan gaan ze naar een andere vervolgplek zoals een KDC.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.

Meer weten over het ABA Huis? Klik hier
 
Dit ben jij
Wat bieden wij?

Sollicitatieprocedure

Solliciteer direct! Stuur je cv en motivatiebrief onder vermelding van: “ABA Trainer Kiem”.

Wij gaan er gelijk mee aan de slag. Je ontvangt uiteraard eerst een ontvangstbevestiging en binnen uiterlijk 2 weken reactie op jouw cv en motivatiebrief.

Let op: wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling bij het insturen van cv én motivatiebrief. Bij het ontbreken van één van deze 2 documenten nemen wij de sollicitatie niet in behandeling. 

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Nicole van Es-Viejou (HR functionaris) via telnr. 010-4950574. 

Ben jij onze nieuwe collega?

Vul onderstaand sollicitatieformulier in en je hoort snel van ons!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.