Bezoek aan ABA onderwijsgroep
op SO Kiem

Het ABA Huis is ontzettend trots op onze mooie samenwerking met SO Kiem in Dordrecht. Sinds 2020 is er een ABA-onderwijsgroep op Kiem waar zowel de onderwijs- als de zorgprofessional vanuit de principes van ABA werken. De groep is er voor kinderen die cognitief/didactisch gezien toe zijn aan onderwijs, maar qua gedrag nog niet in staat zijn opgenomen te worden in een onderwijssetting.

Zij worden tijdelijk op een groep geplaatst om toe te werken naar plaatsing in een reguliere groep op een passende school. Gedurende dit jaar gaan zij steeds vaker meedraaien met een reguliere groep (indien nodig met shadowbegeleiding), zodat duidelijk wordt of zij de aangeleerde vaardigheden kunnen toepassen in een andere situatie en omgeving. Deze nieuwe voorziening biedt kinderen die anders mogelijk thuis hadden gezeten een kans op onderwijs en levert nu al zulke mooie resultaten op dat het ABA Huis de ambitie heeft soortgelijke groepen op te zetten in samenwerking met scholen in andere gemeentes waar zij gevestigd is, te beginnen bij Rotterdam.  
In dit kader hebben PPO Rotterdam en gemeente Rotterdam een bezoek gebracht aan Kiem. De presentatie en het kijkje op de groep zelf, zorgde voor veel enthousiaste reacties en er is direct gesproken over de mogelijkheden van een soortgelijke voorziening voor deze doelgroep in Rotterdam. Een mooi begin, nu samen op zoek naar een Rotterdamse school die de visie en ambitie van het ABA Huis deelt!

Meer lezen over onze samenwerkingen met het onderwijs? Klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies, als je doorgaat op de website ga je hiermee akkoord.