Dagbehandeling

“Adam maakt bijna geen contact met anderen en speelt heel erg ‘in zijn eigen wereldje’, ik heb gelezen over ABA en vraag me af of hij hier baat bij zou kunnen hebben”

“Nora wordt bijna 4 jaar maar op het kinderdagverblijf geven ze aan dat zij eerst nog een aantal dingen zou moet leren voor ze goed mee zou kunnen doen op een basisschool. Zij gaat bijvoorbeeld liever haar eigen gang dan dat ze meedoet met de hele groep”

“Het MKD waar mijn zoon naartoe gaat vraagt zich af of een speciaal onderwijs school hem kan bieden wat hij nodig heeft. Hij kan bijvoorbeeld erg boos worden als mensen hem niet begrijpen. De juf van het MKD denkt dat hij bij het ABA Huis meer kan leren dan in het speciaal onderwijs”

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen naar de dagbehandeling van het ABA Huis komen, in plaats van dat zij naar school of bijvoorbeeld naar een kinderdagcentrum gaan. Hierboven staan een paar voorbeelden van vragen die wij van ouders kregen bij de aanmelding.

Bij het ABA Huis komen de kinderen in een vaste, kleine groep en wordt er dagelijks gewerkt aan doelen die individueel voor hen zijn opgesteld door een multidisciplinair team.

Voor wie is de dagbehandeling bedoeld?

Het ABA Huis richt zich primair op de instroom van kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud die mogelijk bedreigd worden in hun ontwikkeling en/of een ontwikkelingsachterstand hebben.
Tijdens de aanmeldprocedure wordt er samen gekeken of het ABA Huis een passende groep heeft voor uw kind. Klik hier voor meer informatie over onze doelgroep.

Team Dagbehandeling
Ons gemotiveerde en betrokken team heeft zich ter aanvulling op opleiding(en) en ervaring, gespecialiseerd in het werken volgens de principes van ABA.  De begeleiders op de groepen staan onder supervisie van behandelaren en logopedisten. 

Onze behandelaren zijn BCBA® (Board Certified Behavior Analyst®, voor info zie www.bacb.com) of volgen hiervoor de opleiding aan de Florida Institute of Technology.

 

Lees in het menu hiernaast meer over onze dagbehandeling, bijvoorbeeld over de manier waarop wij logopedie hebben geïntegreerd in de ABA behandeling en over de dagelijkse individuele training voor alle kinderen.