De aanmeldroute: Ik wil graag ouderbegeleiding thuis, hoe meld ik me aan?

 

Stap 1 Contact met de teamleider

Aanmelden voor ouderbegeleiding kunt u doen door contact op te nemen met de teamleider van de locatie waar uw kind naar de dagbehandeling gaat. Zij kan u meer vertellen over ouderbegeleiding en kan de vragen die u mogelijk heeft beantwoorden. U kunt direct een afspraak inplannen om de reden van uw aanmelding verder te bespreken.

Stap 2 Uw hulpvraag bespreken

Misschien staat er al een afspraak gepland bij het ABA Huis (voor kennismaking of tussenevaluatie bijvoorbeeld) en anders kunnen jullie een aparte afspraak maken om ouderbegeleiding te bespreken. Het betrokken wijk-/jeugdteam kijkt mee of de begeleiding wenselijk is en wat hiervoor nodig is wat betreft de financiering vanuit de gemeente.

Als u, het wijk-/jeugdteam en het ABA Huis van mening zijn dat het ABA Huis u de juiste begeleiding kunnen bieden thuis, zetten wij uw gezin op de wachtlijst.

Stap 3 Intake

Zodra u boven aan de wachtlijst staat, maken we een afspraak voor een intake bij u thuis. Tijdens de intake tekenen we o.a. de zorgovereenkomst, maken we praktische afspraken, maakt u kennis met de thuisbegeleider en prikken we samen de startdatum.

Stap 4 Start van de begeleiding!

De ouderbegeleiding gaat van start en de begeleider waar u kennis mee heeft gemaakt komt op de afgesproken dag en tijd naar uw huis.

Het ABA Huis probeert wachtlijsten zoveel als mogelijk te voorkomen. Als hier toch sprake van is, dan verwijzen we door naar andere organisaties in de regio.