Over ons

Meer over

Het ABA Huis

Het ABA Huis is een behandel- en begeleidingscentrum voor kinderen met (vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis. Met de principes van ABA (Applied Behavior Analysis) richten wij ons op het maximaliseren van communicatieve, sociale en spelvaardigheden. Op 7 locaties (te weten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Den Haag Moerwijk, Den Haag Scheveningen, Amsterdam en Utrecht) geven wij behandeling en begeleiding aan kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

De begeleiders werken zowel één-op-één met de kinderen als in groepsverband. Voor elk kind wordt een Individueel Educatie Plan (IEP) op maat gemaakt. Hier staan de individuele leerdoelen, de ontwikkeling van het kind en het huidig functioneren in beschreven. Aan de hand van het IEP wordt er bepaald wat er nodig is voor het kind en hoe het traject eruit komt te zien.

Daarbij biedt Op Weg, zusterorganisatie van het ABA Huis, ambulante begeleiding aan jeugdigen en hun omgeving, thuis of op locatie in de regio’s Rijnmond e.o., Haaglanden, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid. Op Weg biedt individuele begeleiding aan kinderen op school en begeleiding aan leerkrachten. In het regulier basisonderwijs, in het speciaal (basis)onderwijs alsook op het voortgezet speciaal onderwijs.

Meer weten over het zorgaanbod van Op Weg? Klik hier.

Algemeen

ABA Huis intern

Kwaliteit

Deze website maakt gebruik van cookies, als je doorgaat op de website ga je hiermee akkoord.